24. julij 2008

Iranec ne gre v Peking, Zambijec čaka dokumente ...


Novica je celo na prvi strani uradne spletne strani letošnjih olimpijskih iger:

"No Hercules at Beijing 2008".

Dramatičen prvi stavek: Iran's double gold medalist and 105+ kilogram world record holding weightlifter Hossein Rezazadeh, also known as the "Iranian Hercules," will not be coming to Beijing to defend his title.

Dragi Igor V. in vsi, ki ste navijali za njega, iranskega dvigovalca uteži Hosseina Rezazadeha ne bo na letošnjih olimpijskih igrah. Novico si v celoti lahko preberete tukaj.


VOLK (Vekacov olimpijski komite) torej ne bo mogel vpoklicati iranskega dvigovalca uteži. Kaj pa zambijski bokser Hastings Bwalya?

Ena dobra in ena slaba novica.

Dobra je, da ga uvrščajo med kandidate za kolajno v njegovi kategoriji. Slaba pa je, da nima še ... potnega lista. Novico je objavila spletna stran afrik.com, si jo pa lahko v celoti ogledate tukaj.

Vekaco ima tako zaenkrat edinole enega olimpijca. Kamboški tekač Hem Bunting pridno trenira s svojimi razpadajočimi čevlji. A VOLK zagotavlja, da ne bo edini vekacovev na olimpiadi. Z veliko vnemo iščemo primerne kandidate po celem svetu, zadnje čase pa smo osredinjeni predvsem na Evropo.


Manjkata le dva tedna do začetka olimpijskih iger, mi pa moramo nujno najti še vsaj štiri olimpijce (enega za vsako celino). Upamo, da bodo Hastingsu le dali potni list, sicer pa upamo, da bomo v kratkem le dobili tudi druge kandidate.

In ko bodo vsi kandidati znani, bomo lahko ponudili anketo, "Kdo naj bo zastavonoša?"

Ni komentarjev: